top of page

FAQ

Frequently Asked Questions

Wat is onze missie?

Onze missie is het helpen van bedrijven naar een uitstoot-vrije toekomst om op deze manier positief bij te dragen aan het milieu. Het milieu is een van de belangrijkste onderwerpen van onze generatie en door bedrijven te helpen om hun CO2-footprint in kaart te brengen, zetten wij de eerste stappen naar dit doel. Wij zijn gedreven om verduurzaming in de bedrijfswereld meer op de kaart te zetten door zoveel mogelijk bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun milieuprestatie. Hierbij dragen bedrijven bij aan doel 13 (Klimaatactie) van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. 

Wat hebben wij van u nodig om een analyse te maken?

Om uw CO2-footprint in kaart te brengen hebben wij facturen nodig van o.a. de volgende onderdelen in uw bedrijf:

 

  • Stroomverbruik 

  • Waterverbruik

  • Gasverbruik

  • Zakelijke reizen (zoals vliegreizen)

  • Woon-werk verkeer

  • Transportatie/distributie

  • Productiestromen

 

Bij de start van onze samenwerking zullen we samen kijken welke facturen relevant zijn voor uw bedrijf. Vervolgens gaan wij aan de slag om uw CO2-footprint in kaart te brengen.

Waarom een CO2-footprint in kaart laten brengen? 

1. Overheidsregulaties: Om de opwarming van de aarde tegen te gaan zijn

er door organisaties en overheidsinstanties meer wetgevingen opgesteld. Waar verduurzaming eerst een optie was, zal het nu een verplichting worden. De CO2-uitstoot van alle bedrijven moet voor 2030 gehalveerd zijn. Met het uiteindelijk doel dat in 2050 alle uitstoot naar 0 is.

2. Groener imago: Consumenten, personeel en investeerders vinden een duurzame bedrijfsvoering steeds belangrijker. De consument wil kopen van een groen bedrijf, het personeel wilt werken bij een groen bedrijf en de investeerder wil een groen portfolio. Daarom helpen wij mee aan uw groene imago, zodat u meer successen kan behalen.

Waarin is Supstain anders dan andere bedrijven?

Waar u bij andere bedrijven data moet opvragen bij uw leveranciers en collega’s, snijden wij dit tijdrovende proces af door enkel uw facturen op te vragen. Door onze software is het mogelijk om de relevante informatie hieruit te halen en u te voorzien van een gedetailleerde analyse. 

 

Wij zijn een van de eerste op de markt die u niet vraagt om veel data aan te leveren wanneer u uw CO2-footprint in kaart wilt laten brengen. Wij weten dat dit bij veel bedrijven veel tijd en geld kost en dit is dan ook precies het probleem dat wij willen oplossen. Wij staan voor efficiëntie en dat laten wij blijken in onze aanpak. 

Hoe gaan we om met de beveiliging van uw data?

Wij zijn ons ervan bewust dat er gevoelige informatie in facturen kan staan die u aanlevert. De beveiliging van deze facturen heeft dan ook een hoge prioriteit voor ons. Wanneer u op uw beveiligde bedrijfsportaal (Tresorit) uw facturen uploadt zijn deze vanaf moment één end-to-end versleuteld en wordt de regelgeving van de GDPR aangehouden, dat wilt zeggen dat niemand bij uw facturen kan buiten Supstain. Verder geven wij in een geheimhoudingsverklaring aan uw data met niemand anders te delen en enkel de relevante data uit de facturen te filteren. 

Meer vragen? Neem contact met ons op.

Oudezijds Achterburgwal 237

1012 EZ, Amsterdam

Info@supstain.nl

bottom of page